چگونه به فرزندمان بگوییم سیگار نکشد؟
آنچه کاملا واضح است این است که والدین نمیخواهند بچههایشان دچار دردسر شوند؛ از سلامت فاصله بگیرند و با روی آوردن به سیگار و اعتیاد به آن، وسوسه امتحان کردن دیگر مواد را در سر بپرورانند.
اما شگردی که آنها را به این هدف مهم برساند، چیست؟ سختگیری و تحت فشار قرار دادن بچهها یا رها کردن آنها؟ واقعا کدام راهحل منطقی به نظر میرسد؟ اگر شما فرزند نوجوانی دارید احتمالا برایتان به تجربه ثابت شده است که بچهها از هر آنچه منع شوند، بیشتر دوست دارند انجاماش دهند.
خیلی از کارهای هیجانی که تمایل دارند انجام دهند از ناخودآگاه آنها نشأت میگیرد، یعنی نوجوانها در این مقطع سنی بهصورت ذاتی تمایل دارند ناشناختهها و کارهای هیجانانگیز را تجربه کنند، بنابراین حتی اگر شما با اعمال زور بتوانید این تمایل آنها را سرکوب کنید و اجازه انجام این کارها را ندهید، از بین نمیرود و بهصورت اعوجاجی ظهور پیدا میکند، یعنی هر جایی مورد آن پیش آمد و نظارت شما وجود نداشت، تمایل درونی او را ترغیب میکند کارهای ممنوعه را انجام دهد و اگر هم نظارت شما به قدری زیاد بود که نتوانست آن کارها را انجام دهد، سعی میکند در دیگر موارد از دستورات شما سرپیچی کند. بعضی از والدین سعی میکنند با بچهها حرف بزنند و نصیحت کنند که سیگار بد است و یا عضویت در فلان گروه و همنشینی با بچههایی که اهل کارهای پرخطر هستند به صلاح آنها نیست اما از آنجا که بیشتر ما انسانها نصیحتگریز هستیم و به ویژه نوجوانها از گروه همسالان خود حرف شنوی بیشتری دارند تا از والدین و بزرگترها؛ این ترفند هم مانند اعمال زور و سختگیری بیفایده است. پس چه باید کرد؟ باید به طور غیرمستقیم به بچهها آموزش بدهید و با یک استراتژی مثبت بر شناخت، آنها را در سطوح بالاتری از آگاهی قرار دهید. اگر بتوانید این انرژی و غریزه درونی بچهها را در سطح خودآگاهی و دانش مهار کنید، احتمال عمل کردن به راهنماییهای شما بالاتر میرود و اعوجاج آن کمتر خواهد بود. مثال واضح این شیوه آموزشی را میتوانید در مورد بستن کمربند ایمنی هنگام رانندگی ببینید. اعمال فشار و قانون و جریمه به تنهایی نتوانست یک جوان را مجاب کند که کمربندش را ببندد، اما وقتی کارهای فرهنگی هم به موازات زور و قانون انجام شد و در تلویزیون نمونههای واقعی که با کمربند بستن از مرگ نجات یافتهاند به نمایش درآمد و در موارد مشابه چه بلایی بر سرشان آمد، اوضاع فرق کرد. در مورد مصرف دخانیات هم همینطور، در کنار اجرای قوانینی مثل نداشتن مجوز فروش سیگار به بچههای زیر 18 سال شما باید بچههایتان را قبل از ورود به سن نوجوانی ترغیب کنید با همسالانشان به موضوعاتی چون سیگار برای مقالات مدرسه، نقاشی و یا روزنامه دیواری بپردازند. در این مرحله با در اختیار گذاشتن سیدیهای آموزشی و هر آنچه از دستتان برمیآید و همگام شدن با اولیای مدرسه برای بیشتر کردن تاثیر نفوذ همسالان، آگاهیهای آنها را با آموزش غیرمستقیم بالا ببرید تا وقتی به سن نوجوانی رسیدند خودشان بتوانند از پس خود بربیایند چون شما همیشه همراهشان نیستید تا مدام ناظر آنها باشید.
.::مرجع کد آهنگ::.
.::دریافت کد موزیک::.